© Getty Images

© rs

© rs

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Twee Limburgse restaurants bij de beste van Europa

De Kristalijn in Genk en Magis in Tongeren mogen zich in het rijtje plaatsen van het Milanese Luigi Taglienti, het Parijse L’Arpège en het Brugse Hertog Jan. Beide zaken worden door de website Opinionated About Dining (OAD), een belangrijke bron op vlak van culinaire rankings wereldwijd, opgenomen in hun lijstje van Europese toprestaurants. Vijf Belgische restaurants halen zelfs de top-100.

fivr, vwh

Ons Belgenlandje is goed vertegenwoordigd in de lijst, al zit een plaats in de top-10 er niet in. De eerste Belgische zaak is Hertog Jan van Gert De Mangeleer op nummer 24. Op nummer 31 vinden we L’Air du Temps terug in Éghezée. The Jane, het Antwerpse restaurant van Sergio Herman en Nick Bril, prijkt op nummer 55. Komen binnen op nummer 73, 95 en 121: Bon-Bon in Brussel, Souvenir in Ieper en La Paix, ook in onze hoofdstad.

Nummer 128 is voor Le Coq aux Champs in Soheit-Tinlot, terwijl Nuance in Duffel zich op nummer 138 nestelt. De Jonkman van Filip Claeys prijkt op plaats 147, nummer 168 is voor Bartholomeus in Knokke-Heist, 181 voor het Genkse restaurant De Kristalijn. Magis in Tongeren, ’t Zilte in Antwerpen en Benoit & Bernard De Witte in Zingem staan respectievelijk op nummer 182, 194 en 199. Grote afwezige in deze lijst is Peter Goossens met zijn Hof Van Cleve in Kruishoutem.

LEES OOK: Deze Belgische restaurants horen bij de beste van Europa


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio