© Shutterstock

Dokters waarschuwen voor het gevaar van avocado's

Avocado's zijn lekker, gezond en daarom ook bijzonder populair. Maar er is ook een nadeel aan de vrucht: ze kunnen gevaarlijk zijn en zelfs verwondingen veroorzaken. Britse plastisch chirurgen trekken dan ook aan de alarmbel.

elvh

Britse plastisch chirurgen waarschuwen voor de avocado. De vrucht is bijzonder hip en populair, maar de Londense spoeddiensten krijgen ook steeds meer mensen binnen met een 'avocadohand'.

Veel mensen snijden zich als ze een avocado in twee willen snijden. Ook het verwijderen van de pit en een onverwachte overrijpe avocado zorgt vaak voor problemen.

Omdat de verwondingen vaak echt lelijk zijn, trekken Britse plastisch chirurgen aan de alarmbel. Zij vinden dat er speciale waarschuwingsstickers op de avocado’s moeten komen. Simon Eccles van The British Association of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgeons zegt in Times London dat hij tot vier patiënten per week te zien krijgt met een 'avocadohand'. "Sommige mensen snijden zelfs in de zenuwen van hun hand waardoor ze hun hand(en) langere tijd niet kunnen gebruiken of plastische chirurgie nodig hebben."

Plastisch chirurgen roepen op om voorzichtig te zijn bij het snijden van een avocado en vooral te wachten tot de vrucht voldoende rijp is. De meeste mensen snijden de avocado in de lengte, maar probeer ook eens in de breedte. Daarna moet je juist nog eens zachtjes in de avocado knijpen en de pit komt vanzelf los. Jezelf snijden is zo bijna onmogelijk.

Niet te missen