Glaskunst, schilderijen en keramiek bij Global Art

Print
Tongeren - Abstract en figuratief werk, zowel krachtig als in sobere uitvoering zorgen voor een zeer mooie expositie bij Global Art.

Jolanda van Hattum toont explosief abstract werk, waarbij de verf in verschillende lagen verf , vaak transparant , intuïtief op doek geplaatst wordt.Andere krachtige kunst , zowel in warme als sobere kleuren , brengt Eric Maquoi, waarbij de inspiratie gezocht werd in wijnsoorten. Zachte kleuren vind je dan weer in de schilderijen van Danielle de Moffarts, waarbij powertex en acrylverf gecombineerd worden.Lija Schaeffer brengt zowel schilderijen alsook keramiek . Lija houdt van figuratief werk , dat geabstraheerd is.Een tikkeltje humor vind je in de elegante dames van Jeannie Hoovers , waarbij de beelden in keramiek vaak een rood accent krijgen. Meer kleur vind je bij het werk van NiRa Art . Nira exposeert soulmates , alsook wanddecoraties, waarbij je levensweg volledig uitgestippeld kan worden in keramiek.Hiernaast zijn er de beelden in keramiek van Marlous Hendrikx in aardekleuren, gaande van een beer die je een zoete zoen geeft , maar ook schaapjeskoppen.

Carmen Ceyssens, Carmiko, brengt haar cocons in zachte kleuren met een blauwe tint tot een gedicht als wandobject in keramiek .Carmen houdt van vloeiende bewegingen wat haar werk een mooie vormgeving bezorgt.In contrast met deze abstractie zijn er de zeer realistische schilderijen van Lucien Thunus, waarbij pierrots en portretten de hoofdrol spelen.Naast keramiek en schilderijen is er deze maand ook heel wat glaskunst te zien .Ger Lenssen brengt zo vikingsboten ,lieflijke juffrouwen , alsook decoratieve glasschijven, gecombineerd met brons .Puur glas is te zien in de juwelen van zowel Glassart Petrico als van Alexandra Ceuppens. Hiernaast zijn er nog diverse andere kunstwerken in permanentie te zien van Roland Menten, Theo Cloes, Guido Christiaens en Marijke Cloes.Tenslotte sluiten we deze expositie af met de dieren in brons van Jean Groenendijk en de kleurrijke fantasierijke schilderijen van LBetho Art.

Elke donderdagvoormiddag, zaterdagnamiddag en zondagvoormiddag te bezoeken bij Maastrichterstraat 40 in Tongeren . Meer info : www.globalart.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio