Vakantie

In deze steden voelen jongeren zich het gelukkigst

Print
In deze steden voelen jongeren zich het gelukkigst

Foto: Shutterstock

Millenials, de generatie die geboren werd tussen 1980 en 2000, voelen zich van alle wereldsteden het gelukkigst in Amsterdam. Dat blijkt uit een onderzoek van Nestpick, een Duits online platform voor gemeubileerde huurwoningen en kamers, dat honderd populaire steden wereldwijd vergeleek. België scoort hoog met Antwerpen op nummer vijf en ook Brugge en Brussel in de top 100.

De absolute nummer één waar millenials het gelukkigst zijn, is Amsterdam, gevolgd door Berlijn, München, Lissabon en dan… Antwerpen. Nestpick baseerde zich daarvoor op zestien categorieën die een stad aantrekkelijk maken voor die generatiegenoten. Technologie is een van de zaken die het meest geassocieerd wordt met hen en daarin doet Antwerpen het goed. De stad scoort een pak beter dan gemiddeld inzake internetsnelheid, zeg maar de absolute basis voor de 'digital native'. Maar ook het bruisende nachtleven (8/10) is Nestpick niet ontgaan. Antwerpen is betaalbaar om te wonen (7/10), zeker in vergelijking met andere steden zoals Amsterdam dat maar 1,7 op 10 scoort.

Ook Brussel en Brugge in top 100

In de top 100 zijn nog twee andere Belgische steden vertegenwoordigd. Brussel staat op plaats 39 en Brugge haalt een 56ste plaats. De slechtste stad om als millennial naartoe te verhuizen is Lima in Peru. Met 0,5 op 10 in de categorie gezondheid is dat geen verrassing. Istanboel (Turkije) staat op plaats 99. Het Japanse Tokio en Osaka en het Chinese Peking doen net iets beter, maar bengelen ook helemaal onderaan het klassement.

“Met de toenemende vergrijzing hebben steden de millennials nodig om de economische bloei te behouden”, zegt Ömer Kücükdere, de CEO van Nestpick.

De top tien

1. Amsterdam
2. Berlijn
3. München
4. Lissabon
5. Antwerpen
6. Barcelona
7. Lyon
8. Cologne
9. Parijs
10. Vancouver

Niet te missen