© Facebook AREA 19

Interactief “escape-room”-spel in Leopoldsburg is minionderneming van het jaar

“AREA 19”, een interactief “escape-room”-spel van de laatstejaars van de Bovenbouw Sint-Michiel uit het Limburgse Leopoldsburg, is uitgeroepen tot minionderneming van het jaar. De leerlingen kregen hun prijzen zaterdag uit handen van Vlaams minister voor Werk, Economie en Innovatie Philippe Muyters (N-VA).

Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) organiseert elk jaar een wedstrijd voor de beste minionderneming, opgericht door zesdejaars middelbaar onderwijs. Dit schooljaar werden in Vlaanderen 530 miniondernemingen opgestart, een record. Ruim 10.000 jongeren werkten daaraan mee. AREA 19 haalde het in de finale van de beste ondernemingen per provincie, onder meer door de “professionele website en sterke marketingstrategie”, aldus de jury.

Het spel speelt zich af in een leegstaand huis op de militaire basis van Leopoldsburg. Deelnemers moeten er raadsels oplossen om zo codes te kraken en te ontsnappen.

DNA

Minister Muyters was alvast onder de indruk van het jonge ondernemerschap. “Ondernemingszin is ontzettend belangrijk. We willen ondernemingszin en ondernemerschap binnenbrengen in het DNA van ons onderwijs. Vlaanderen barst van ondernemend talent, we moeten dat alleen van jongs af aan leren ontdekken en ontwikkelen”, aldus Muyters.

Vlajo-directeur Peter Coenen sluit zich daarbij aan en pleit voor een “eindterm ondernemingszin” voor het secundair onderwijs, “die een nieuwe generatie jongeren beter zal voorbereiden om kansen te benutten in een globaliserende wereld”.

Vlajo reikt ook elk jaar een soortgelijke prijs uit aan studenten in het hoger onderwijs. Dit jaar is IOBee de laureaat, een monitoringsysteem voor bijen van zes studenten energietechnologie en elektronica aan de hogeschool Thomas More in Geel. Zij ontwikkelden een systeem waarmee bijenhouders via sensoren kunnen meten hoe het met hun diertjes is gesteld. Voor beide projecten volgt nu nog een Europese finale, die begin juli plaatsvindt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer