Up with People komt naar Genk op 13 mei 2017

Print
Genk - Up with People is een organisatie waarbij 100 internationale studenten gedurende één semester de wereld rondreizen. Tijdens hun reis rond de wereld, bezoeken ze het ene land na het andere en verblijven ze bij lokale gastgezinnen. Elke week veranderen ze van verblijfplaats. Tijdens hun reis geven ze ook iets terug aan de mensen. De deelnemers doen wekelijks aan vrijwilligerswerk. Dit kan uitlopen van een leuke namiddag doorbrengen met oudjes in een bejaardenhuis tot oude scholen helpen renoveren. Naast het vrijwilligerswerk, doen ze nog iets heel speciaals. Ze voeren een professioneel geproduceerde show op. Dat wil dus zeggen dat 100 studenten, die bijna allemaal een verschillende taal spreken, samen 1 show moeten opvoeren. De cast komt aan op maandag 8 mei aan Rondpunt 26 in Genk. Ze komen nu naar België na twee weken Nederland. De groep bestaat uit 97 personen maar spijtig genoeg zit er geen Limburger tussen. Op het momenten zoeken ze nog 5 slaapplaatsen. Ze zullen optreden in de Limburghal, Genk. De show vindt plaats om 15u en 20u en de opbrengst gaat integraal naar goede doelen in Limburg.

Voor de studenten is Up with People een superleuke ervaring. Ze maken zoveel mee en beleven de tijd van hun leven. Maar om het eens van de andere kant te horen, heeft Lieve hier haar ervaring neergeschreven. Zij is 6 weken lang het gastgezin geweest van Liz.

Lieve Lemmelijn is voorheen al twee keer gastgezin geweest voor studenten van Up with People. En nu hosten ze Liz voor 6 weken. Dit doen ze met plezier omdat ‘uppies’ zeer open, positieve mensen zijn en dit ook echt uitstralen. De verschillende culturen spelen ook een zeer grote rol met het feit dat Lieve ervoor koos om gastgezin te zijn. Op een heel ongedwongen, spontane en heel familiaire manier leer je in een wip andere culturen kennen. Dit wilde ze vooral meegeven aan haar kinderen.

Toen ze Liz gingen ophalen van de luchthaven was dit superspannend. Ze gingen iemand helemaal vreemd verwelkomen en deze persoon zou 6 weken lang bij hun thuis verblijven. Zoals Lieve al zei zijn castleden van Up with People heel spontane en open mensen. Diezelfde avond lag Liz al samen met de kinderen onder een fleece dekentje in de zetel. Dit was het bewijs dat ze zich al meteen thuis voelde.

Om Liz te laten genieten van haar eerste bezoek aan België, zijn ze naar Antwerpen geweest. Ze vond dit een geweldige stad en genoot van lekkere frietjes met mayonaise. Dit was de eerste keer dat ze dit at. Verder hadden ze ook nog naar “Belgian waffles” gezocht maar ze waren hierin spijtig genoeg niet geslaagd. Verder staan er nog veel leuke activiteiten op de agenda. Tot nu toe hebben ze nog steeds contact met hun vorige gasten van Up with People, dus Liz zullen ze zeker en vast nog eens terugzien.

De oudste dochter van Lieve heeft ook de Up-with-People-kriebels te pakken en gaat zelf ook de cast vergezellen in 2018. Dit is dus de perfecte manier om al wat bekend te geraken met Up with People en hoe het er aan toe gaat.

Lieve haar nummer 1 tip is dan ook aan alle gezinnen: wees gastvrij, stel je huis open voor deze jongeren en het zal een enorme verrijking zijn in je leven.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio