© Ellen Moors

© Ellen Moors

© Ellen Moors

© Ellen Moors

© Ellen Moors

© Ellen Moors

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Hondjes zien elkaar terug op derde editie Elmo-hondenwandeling

Vorige week zaterdag organiseerde Hondenkennel Elmo voor de derde keer haar jaarlijkse hondenwandeling. Daarbij nemen alle hondjes die gefokt worden bij het hondenkennel deel aan een leuke wandeltocht. Ook nu was het een leuk weerzien van een familie Shiba Inu's en Engelse Cocker Spaniëls.

Ellen Moors

Doorheen de bossen en de heide van Kattenbos wandelde vorige week zaterdag een lange stoet Engelse Cockers en Shiba Inu's. Het is een jaarlijkse traditie geworden dat de hondjes die gefokt worden bij Hondenkennel Elmo elkaar weerzien tijdens een leuke wandeltocht. Bij aankomst werd er nog wat nagenoten en bijgebabbeld bij een stukje taart en een lekker tasje koffie. Naast mooie kwispelende krulstaartjes en golvende flapoortjes, waren er ook vaak blinkende tandjes te zien. De Shiba Inu staat nogal bekend om zijn eigenzinnig, dominante en verdedigende houding.

Na een tocht van bijna zeven kilometer genoten de baasjes van een broodje smos en stukje taart. Voor de hondjes was er een hondenbuffet. De opvallendste bezoeker dit jaar was opnieuw Basset Hound Slisse, die met zijn negen jaar de enige en de oudste van zijn ras was. De oudste Engelse Cocker was de 10-jarige Mambo uit Diest. Shiba Inu zusjes Tara en Donna trotseerden een autorit van maar liefst drie uur om vanuit Alkmaar als oudste in hun soort aanwezig te zijn op de reünie in Lommel.

De andere gasten zijn natuurlijk niet minder belangrijk. De fokster van Elmo is erg trots om jaarlijks zoveel van haar puppies terug te zien. Velen keerden voor een tweede en zelfs een derde keer terug naar hun roots. Het Elmo-team gaat met een goed gevoel op naar de volgende editie en bedankt alle aanwezigen.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio