Brouwerij Polygoon lanceert nieuw bier ANNA

Print

Foto: Rony Langenaeken

Widooie

Tongeren - Op zondag 30 april werd in de Velinx in Tongeren het nieuw bier ANNA voorgesteld. Het is een initiatief van drie jonge, gemotiveerde amateurbrouwers uit Groot-Tongeren.

Begin 2017 zag brouwerij Polygoon het levenslicht. Het is een initiatief van de broers Sven en Niels Langenaeken uit Widooie en Boris Wouters uit Henis. Na hun studies raakten ze gefascineerd door het brouwproces met het gevolg dat ze op kleine schaal begonnen te experimenteren om alle geheimen te ontdekken.
Dit leverde hen heel wat proefbrouwsels op die door hun bierminnende familieleden met plezier werden gekeurd.
Na vijf jaar 'proef' brouwen werd het de hoogste tijd om hun eerste bier op de markt te brengen. Daar de eigen ketels wat klein waren, werden afspraken gemaakt met de Hoeseltse brouwerij Den Toetëlèr om hun bier te brouwen.
Het resultaat is een 6% sterke ANNA, een goudgeel vrij volmondig zomerbier met een zoetig-bittere smaak, net zoals op het etiket via een polygoon is weergegeven. Mede dankzij de aangenaam hoppige nasmaak kreeg het splinternieuwe bier een goed cijfer van de vele bierliefhebbers die waren uitgenodigd op de voorstelling vorige zondag 30 april in de Velinx in Tongeren. Dit smaakt ongetwijfeld naar meer.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio