PXL breekt uit naar Neos Herk-de-Stad

Print
Herk-de-Stad - Voor het derde jaar op rij vond zopas het initiatief 'PXL breekt uit' plaats. Daarbij gaan de studenten van de hogeschool PXL in Hasselt met hun leerkrachten twee dagen het veld in om met mensen, verenigingen en bedrijven samen te werken en samen te leren. Neos Herk-de-Stad ging graag in op hun vraag om via een presentatie meer uitleg te krijgen over de krachtlijnen van het nieuwe erfrecht.

Dit jaar stond 'PXL breekt uit' in het teken van het thema 'het grijze goud'. Daarom ontstond vanuit de lectorengroep van de tweede bachelor rechtspraktijk het idee om studenten workshops te laten uitwerken rond dit thema. En vermits Neos een seniorenvereniging is met heel actieve leden die geïnteresseerd zijn in deze thema's, kwamen de studenten met hun leerkracht graag naar Herk-de-Stad.

Het werd een informatieve namiddag waar de vernieuwingen rond erfrecht en schenkingen werden uiteengezet. Voor de studenten werd het een uitdaging om hun opgedane kennis over te brengen aan een kritisch publiek. De leden van Neos Herk-de-Stad vonden dat de studenten vast een positieve beoordeling verdienden voor hun opdracht. Ook een proficiat aan de PXL voor het gedurfde initiatief.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio