© Evelien Boonen

Secundaire Methodeschool Het Kompas biedt innovatief onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar

Als enige secundaire methodeschool in Sint-Truiden en omstreken biedt Het Kompas innovatief onderwijs gericht op verder studeren in het hoger onderwijs en op het aanleren van cruciale 21ste eeuwse vaardigheden.

Evelien Boonen

Het Kompas is in Sint-Truiden en omstreken als school werkelijk uniek. Deze innovatieve secundaire school kiest voor eigentijds onderwijs gebaseerd op recente ontwikkelingen in het vakgebied en gericht op het klaarstomen van jongeren voor het leven en werken in de 21ste eeuw. Je kan de aanpak zelfs vergelijken met het onderwijssysteem van voorloper Finland."In een maatschappij die op vele vlakken sterk en snel evolueert, waar we levenslang zullen moeten leren en waar de beroepen van over 20 jaar misschien nog niet uitgevonden zijn, is het noodzakelijk om jongeren naast kennis ook belangrijke vaardigheden en attitudes aan te leren", zegt directeur Evelien Boonen.Het innovatief onderwijs van Het Kompas bestaat uit een combinatie van methodes (Freinet, Dalton, Leefschool, …) waaruit men kiest wat voor welke leerling het beste werkt. De eindtermen die de leerlingen op het einde van hun leertraject dienen te behalen zijn dezelfde als die van alle andere onderwijsmethodes. De manier waarop men deze doelstellingen probeert te behalen, varieert.Het Kompas staat voor 4 kernwaarden: talent, ervaring, modern en sfeer.In het Kompas staan de talenten van de leerlingen centraal en vindt men het vooral belangrijk dat leerlingen graag naar school komen en ook graag leren. Wat je graag doet, doe je immers beter.

Deze benadering van secundair onderwijs is uniek in deze regio. Geïnteresseerden kunnen op 3 mei om 19u00 een kijkje komen nemen op de opendeurdag. Iedereen is welkom.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio