Luciano Moggi aangenomen als adviseur bij Albanese voetbalclub Partizani Tirana

Print

Luciano Moggi, voormalig algemeen directeur van Juventus, heeft een contract van drie jaar ondertekend als adviseur bij de Albanese club Partizani Tirana. Dat meldde Olsi Ranxhi, de woordvoerder van de club, donderdag. Moggi was algemeen directeur bij Juventus ten tijde van het “Calciopoli” in 2006, een schandaal waarbij scheidsrechters omgekocht werden.

“Luciano Moggi zal de leiding krijgen over de organisatie, administratie en promotie van de club”, aldus Ranxhi. “Dankzij de ervaring en kwaliteiten van meneer Moggi zal Partizani zijn hoge ambities niet enkel in Albanië, maar ook in internationale competities kunnen waarmaken.”

De 79-jarige Moggi ondertekende zijn contract donderdag in de Albanese hoofdstad Tirana en zal ook een voetbalacademie op poten zetten die aan zowel de FIFA- als UEFA-normen moet voldoen. De Italiaan begint volgende week aan zijn taken bij Partizani, dat momenteel samen met Kukesi aan de leiding staat van het Albanese landskampioenschap.

In maart 2015 zette het Italiaanse Hof van Cassatie een punt achter de “Calciopoli”-affaire, het omkoopschandaal van scheidsrechters waarbij Juventus zijn landstitels van zowel 2005 als 2006 kwijtspeelde en bovendien teruggezet werd naar de Serie B.

Moggi, die schuldig bevonden werd aan beïnvloeding van de scheidsrechtersaanduidingen bij wedstrijden van Juventus, werd door het schandaal in beroep veroordeeld tot een celstraf van drie jaar en zes maanden.