Anderlecht geraakt niet voorbij Charleroi en verliest voor de tweede keer dit seizoen in eigen huis

Print
Anderlecht geraakt niet voorbij Charleroi en verliest voor de tweede keer dit seizoen in eigen huis

Foto: Photo News

Charleroi heeft de titelstrijd in de Jupiler Pro League spannend gehouden. De Carolo’s gingen met 0-1 winnen op het veld van Anderlecht na een kopbaldoelpunt van Hamdi Harbaoui. RSCA verliest nog maar voor de tweede keer dit seizoen in eigen huis en ziet zo Gent naderen tot op vijf punten. Komende zondag staat de topper Gent-Anderlecht op het programma.

Bij Anderlecht was het niet lang zoeken naar aanpassingen in de basiself. René Weiler hield namelijk vast aan hetzelfde elftal dat overtuigend won van Club Brugge. Zo bleef Stanciu op de bank en begon Trebel opnieuw op het middenveld. Bij Charleroi was Hamdi Harbaoui de meest opvallende naam in de basis, de Tunesiër dreigde de wedstrijd tegen Anderlecht te missen door een schorsing, maar Charleroi ging in beroep tegen de schorsing waardoor de spits toch kon spelen.

Anderlecht begon goed aan de wedstrijd, maar het was wachten tot minuut 18 voor een eerste bal op doel. Adrien Trebel legde terug tot bij de mee opgeschoven Dennis Appiah, die trapte met zijn mindere linkervoet de bal tegen de binnenkant van de paal. Teodorczyk probeerde nog te scoren op de rebound, maar Mata redde de meubelen voor de bezoekers.

Harbaoui opent de score

Charleroi herstelde echter het evenwicht in de eerste helft, en ging zelfs de rust in met een 0-1 voorsprong. Hamdi Harbaoui, tot dan onzichtbaar, troefde Spajic af in de lucht na een voorzet van Clément Tainmont en kopte de bal binnen. Boeckx was aan de grond genageld en zag de bal binnengaan.

Werk aan de winkel voor Anderlecht na de rust, maar Weiler hield zijn wisselmogelijkheden nog even op de bank. Na missers van Teodorczyk en Chipciu greep de Zwitser toch in, hij smeet Acheamong voor de leeuwen en haalde een goede Trebel naar de kant. Die wissel leverde meteen doelgevaar op, op het uur ging de razendsnelle Acheampong onder druk van Martos neer in de zestien. Hier kon een penalty voor gefloten worden, maar scheidsrechter Boucaut was zeker van zijn stuk en floot niet.

Anderlecht geraakt niet voorbij Charleroi en verliest voor de tweede keer dit seizoen in eigen huis
Foto: Photo News

Tweede penaltyclaim

Anderlecht voerde de druk nog wat meer op, Weiler verraste vriend en vijand met de wissel Tielemans-Stanciu maar dat leverde niet meteen het gewenste resultaat op. Het was daarentegen Charleroi dat dichtst kwam bij een tweede goal, maar Mata knikte de bal net zoals Appiah tegen de binnenkant van de paal.

Geen 0-2 dus, maar ook geen 1-1 meer. Een kwartier voor tijd schreeuwde het Astridpark opnieuw voor een penalty, na een duidelijke slag van doelman Penneteau aan Teodorczyk terwijl de bal al weg was. De scheidsrechter legde de bal opnieuw niet op de stip, de foute beslissing. Weiler zette nu alles op alles met de inbreng van Kiese Thelin voor Appiah, maar de Zweed trapte zijn beste kans wild over de kooi van Penneteau.

Anderlecht geraakt niet voorbij Charleroi en verliest voor de tweede keer dit seizoen in eigen huis
Foto: BELGA

Ondanks de vijf minuten extra tijd viel de gelijkmaker niet meer voor een drukkend Anderlecht, dat daardoor AA Gent tot op vijf punten ziet komen. Komende zondag staat de topper Gent-Anderlecht op het programma. Als paars-wit daar opnieuw punten laat liggen, wordt de titelstrijd opnieuw zeer spannend. Charleroi blijft vierde, maar slaat een kloofje op Zulte Waregem en Oostende.