Mama deelt hartverscheurende foto van haar stervende zoon om iedereen te waarschuwen

Print
Mama deelt hartverscheurende foto van haar stervende zoon om iedereen te waarschuwen

Foto: Facebook

Een hartverscheurende foto van een mama in de armen van haar stervende zoon gaat deze week het internet rond. De moeder postte de foto zelf om iedereen te waarschuwen voor het verschrikkelijke gevaar dat haar zoon het leven kostte.

Sherri Kent is de moeder van de 22-jarige Michael uit het Canadese Calgary. Vorige week deelde ze een hartverscheurende foto op Facebook, een foto die intussen al meer dan 100.000 maal werd gedeeld. Op de foto zien we Michael liggen in een ziekenbed en aan de zijde van zijn mama, enkele uren voordat hij overleed aan de gevolgen van een overdosis van de levensgevaarlijke drug fentanyl.

“Ik wil dat iedereen weet dat mijn zoon Michael een overdosis fentanyl heeft genomen”, schrijft ze in een pakkend bijschrift. “Hij was geen verslaafde, maar maakte een fout die hem het leven heeft gekost. Ik wil dat iedereen weet dat die drug momenteel het leven kost aan vijf tot zeven mensen per dag, in elke stad in Canada.”

Fentanyl is een morfinomimeticum; een drug met een werking analoog aan die van morfine, maar die wel 80 maal sterker is. Sherri wil met haar post alle ouders waarschuwen voor de dodelijke drug. “We hebben het niet meer in de hand. Het enige wat we kunnen doen, is onze kinderen waarschuwen voor de gevaren ervan.”

Mama deelt hartverscheurende foto van haar stervende zoon om iedereen te waarschuwen
Foto: Facebook

In een interview met een lokale televisiezender vertelt Sherri hoe haar zoon in het toilet van een winkel instortte na het innemen van de drug. Pas twintig minuten later werd hij aangetroffen, maar tegen die tijd was hij al getroffen door een hartstilstand en zagen zijn lippen helemaal blauw.

Misbruik met dit soort pijnstillende drugs is in Canada een groeiend probleem: tussen 2008 en 2015 nam het gebruik ervan toe met meer dan 42 procent.