300 muziekleraren leren vijftalige canon

Print
300 muziekleraren leren vijftalige canon

Foto: Evy Weijs

Diepenbeek - Jeroen Vanesser en Drik Vanmanshoven van hogeschool UCLL bezochten eind april samen het internationaal congres van de European Association for Music in Schools (EAS) in het Mozarteum in Salzburg. Als gastspreker gaf Jeroen Vanesser er een boeiende lezing over de verbindende rol die muziekeducatie 3.0 kan spelen.

“Na de technische muziekles en belevingsdidactiek van de muziek via zingen, spelen, dansen, componeren, transformeren … evolueren we naar educatie met een verbindende rol in een hybride wereld van interdisciplinariteit met bottum-up initiatieven.” Drik studeert binnenkort af als leraar muziek en nam op het congres deel aan het studentenforum.

Als Belgische EAS-coördinator en docent muzikale opvoeding pleit Jeroen voor een sterke integratie van studenten en docenten binnen de muziekwereld. "Het is een unieke en zeer leerrijke ervaring om samen met studenten een internationaal congres van hoogstaand niveau te bezoeken. Studenten komen er in aanraking met andere professionals en wisselen expertise uit. Ze raken nog sterker gebeten door muziek en beseffen welke impact zij kunnen hebben als toekomstig muziekleraar in het secundair onderwijs én als vrije muzikant."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio