Natuurvereniging Orchis wandelt in de Nietelbroeken te Diepenbeek

Print

Foto: Bernadette Claes

Diepenbeek - Zondag 23 april organiseerde Natuurvereniging Orchis uit Munsterbilzen een natuurwandeling in de Nietelbroeken te Diepenbeek.

Na een korte inleiding vertrekken we met een 30-tal wandelaars aan ’t Klein Cafeeke, ooit het kleinste café van Limburg, met onze gids Christiane Peuters voor een natuurwandeling in de Nietelbroeken. De Nietelbroeken ligt in de landschappelijk, plantkundig en ecologisch waardevolle Mombeekvallei. We wandelen tussen laag- en hoogstamboomgaarden, vochtige hooilanden en bos. De plantengroei op de zeldzaam geworden onbemeste graslanden is er bijzonder, evenals een perceel ‘oud’ bos met kwelzones en bijbehorende biotopen. We hebben er kunnen genieten van een reeks voorjaarsbloeiers zoals speenkruid, gele dovenetel, bosanemoon, en éénbes. Zoals alle voorgaande wandeling was ook deze weer een groot succes.
Onze volgende wandeling gaat door op zondag 30 april, we komen samen om 14:00 u op de parking aan het Parochiehuis ’t Zoalke, St. Amandusstraat 14. te Zammelen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio