Greenpeace onthaalt verbod op Roundup als “fantastisch nieuws”

Print
Greenpeace onthaalt verbod op Roundup als “fantastisch nieuws”

Foto: REUTERS

Brussel -

Milieuorganisatie Greenpeace is erg tevreden met de aankondiging van federaal minister van Landbouw Willy Borsus (MR) om een verbod in te voeren op de verkoop aan particulieren van glyfosaathoudende producten, zoals de bekende onkruidverdelger Roundup. “Dat is fantastisch nieuws. We zijn heel blij met deze mooie overwinning voor de gezondheid en het milieu”, zegt Muriel de Pauw, verantwoordelijk voor landbouw bij Greenpeace.

“Greenpeace en ook andere organisaties en burgers dringen al heel lang aan op een verbod op de verkoop van glyfosaat. Na twee jaar neemt de federale regering nu eindelijk haar verantwoordelijkheid. Het is spijtig dat de retailsector dat nooit heeft gedaan door de producten zelf uit de winkelrekken te nemen”, zegt De Pauw.

Het verbod zal wel enkel gelden voor de verkoop aan particulieren. Voor professionele gebruikers verandert er voorlopig dus niets. “Het verbod voor particulieren is al een eerste belangrijke stap”, zegt De Pauw. “Maar het is ook belangrijk dat op termijn zal worden bekeken om glyfosaat ook binnen de landbouwsector te verbieden.”