Tyson Fury wil op 8 juli terugkeren in de ring

Print
Tyson Fury wil op 8 juli terugkeren in de ring

Foto: AP

De Britse bokser Tyson Fury, die vorig najaar door de British Boxing Board of Control (BBofC) geschorst werd, heeft bekendgemaakt op 8 juli in Londen zijn terugkeer in de ring te willen vieren.

De 28-jarige Fury staat aan de kant sinds zijn zege tegen Vladimir Klitsjko in november 2015 in het gevecht om de WBO- en WBA-titels bij de zwaargewichten. Donderdag retweette hij een artikel van de gespecialiseerde bokswebsite BoxNation dat aankondigde dat hij in het Spaanse Marbella de training had hervat aan de zijde van zijn landgenoot Billy Joe Saunders. Saunders verdedigt op 8 juli zijn WBO-titel bij de middengewichten tegen de Georgiër Avtandil Khurtsidze. Fury zou die dag graag het voorgevecht boksen.

Vooraleer een datum te kunnen vooropstellen voor terug te keren, moet Fury eerst de BBBofC overtuigen hem zijn licentie terug te geven. Die werd vorig jaar in oktober afgenomen na Fury’s cocaïnegebruik. Sindsdien concentreerde hij zich naar eigen zeggen enkel op zijn medische verzorging en zijn terugkeer in de ring.