Mode

Deze boodschap heeft Anna Wintour voor mensen die haar machtig vinden

Print
Deze boodschap heeft Anna Wintour voor mensen die haar machtig vinden

Foto: PN

De Britse Anna Wintour, hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue, heeft geen al te beste reputatie wat vriendelijkheid betreft. Ze wordt weleens bestempeld als een ware ijskoningin en zelfs de romantische komedie ‘The Devil Wears Prada’ zou op haar gebaseerd zijn. Maar de 67-jarige Wintour heeft iets te zeggen over haar imago.

Tijdens een interview met modesite Business of Fashion had ze het over het feit dat mensen haar beschouwen als een van de machtigste vrouwen in de branche. Ze ging dieper in op het gerucht dat iedereen naar haar pijpen danst.

“Dat klopt gewoon niet”, zei ze. “Eerlijk? Zonder pretentieus te willen klinken, moet ik zeggen dat ik niet nadenk over macht en waar dat toe leidt. Want wat levert dat echt op? Het beste tafeltje in een restaurant? Ik gebruik mijn positie op het werk enkel om Condé Nast (de uitgever van onder meer Vogue, n.v.d.r.) en anderen te helpen”, zei de wereldberoemde vrouw die momenteel druk bezig is met het organiseren van haar Met Ball, dat plaatsvindt begin mei.

De conclusie: achter het immer perfect gestylde modeicoon met zonnebril schuilt helemaal geen kille dame, maar een best nederige vrouw. Wintour is onlangs trouwens voor de eerste keer oma geworden. Haar zoon Charles Shaffer en zijn vrouw Lizzy werden begin april de trotse ouders van dochter Caroline.

Niet te missen