Belgische neoprof begint goed aan China Open

Print
Belgische neoprof begint goed aan China Open

Foto: AFP

Thomas Detry staat donderdag na een openingsronde van 70 slagen op de 26e plaats op het China Open golftoernooi (EPGA/2,7 miljoen euro), dat van start is gegaan op de Topwin-golfbaan in het Chinese Huabei Town, nabij de hoofdstad Peking. Nicolas Colsaerts staat 61e na een ronde van 72 slagen.

Detry, die vroeg de baan op moest en op de tweede parcourshelft van start ging, rondde zijn eerste negen holes af in 33 slagen en dit na vier birdies en één bogey. Op zijn volgende negen holes moest hij twee bogeys incasseren waarna hij nog een birdie wegputte op de achtste hole. De 24-jarige Brusselaar, die aan zijn eerste seizoen als prof toe is, kwam uit op een ronde van twee onder par. In de tussenstand telt Detry zeven slagen meer dan de Fransman Alexander Levy. De winnaar van 2014 legde een foutloos parcours af van negen onder par. In de tussenstand telt Levy één slag voorsprong op Spanjaard Pablo Larazábal.

Colsaerts, die het toernooi in 2011 won, kwam rond in par. De 34-jarige Brusselaar startte met bogeys op de holes vier en elf. Na een birdie en een bogey op de holes twaalf en dertien, putte hij nog twee birdies weg op de vijftiende en achttiende hole.

De Amerikaan Ryan Dillon zag op de dertiende 162 meter lange par-3 hole de bal na de afslag meteen in de cup verdwijnen, goed voor de veertiende hole-in-one van het jaar, hij kwam echter niet verder dan een ronde van 77 slagen.

Stand na eerste ronde China Open, Peking:

1. Alexander Levy (Fra) 63 -9

2. Pablo Larazábal (Spa) 64

3. Dean Burmester (ZAf) 67

. James Morrison (Eng) 67

. Peter Hanson (Zwe) 67

. George Coetzee (ZAf) 67

. Raphaël Jacquelin (Fra) 67

8. Joost Luiten (Ned) 68

. Yu Cao (Chi) 68

. Jaco Van Zyl (ZAf) 68

. Jorge Campillo (Spa) 68

...

26. Thomas Detry (Bel) 70

61. Nicolas Colsaerts (Bel) 72