Chokri: “Je kan niet koken zonder ingrediënten. Alles wordt duurder, ook Pukkelpop organiseren”

Print
Chokri: “Je kan niet koken zonder ingrediënten. Alles wordt duurder, ook Pukkelpop organiseren”

Foto: BELGA

België heeft niet te veel festivals. De variatie erin maakt ons land net sterk. Dat zegt Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine in een interview met IQ Magazine. Hij gaat er ook de discussie over de ticketprijzen niet uit de weg. “Je kan niet koken zonder ingrediënten”, zegt hij. “En die worden nu eenmaal duurder.”

In het interview gaat Chokri onder meer in op de studie van vorig jaar, waarin gesteld werd dat ons land te veel festivals telt. Klopt niet, vindt de organisator van Pukkelpop. “Het is net de verscheidenheid in festivals die ons sterk maakt. Naar kleine festivals ga je met de hele familie en vrienden om wat te praten, je te amuseren en terwijl naar muziek te luisteren. Grote festivals hebben nog meer te bieden: muziek, mode, fancy eten, bekendheden en sterren, hipster-activiteiten en meer.”

België wordt in het buitenland wel eens bekeken als een land boordevol festivals, en dat is terecht volgens Chokri. “Festivals horen bij onze nationale identiteit”, zegt hij. “Ze horen bij de Belgische zomer zoals zand bij een strand. Of thee bij de Britten.”

Ook de stijgende ticketprijzen van festivals worden aangehaald in het interview. “Je kan niet koken zonder ingrediënten”, aldus Chokri. “De bierprijs blijft stijgen en ook de artiesten worden duurder. Bovendien zijn de kosten aan veiligheid de voorbije jaren aanzienlijk gestegen. We blijven natuurlijk ook investeren in onze infrastructuur.”

“We leggen de lat hoog om onze festivalgangers gelukkig te houden. Toch zijn de ticketprijzen van Pukkelpop de voorbije vier jaar niet gestegen. Vorig jaar hebben we de prijs van drank- en eetbonnen wel noodgedwongen verhoogd.”

Lees het hele interview hier.

Lees meer over de festivals