Beauty

Voor deze selfie was moed nodig

Print
Voor deze selfie was moed nodig

Foto: Instagram

De Italiaanse Gessica Notaro (28) werd in augustus vorig jaar het slachtoffer van haar jaloerse ex Jorge. Hij pleegde een zuuraanval en de blondine raakte zwaargewond in haar gezicht. Na maanden revalideren, vond ze de moed om een selfie te delen via Instagram.

Gessica Notaro, een aquariummedewerkster uit Rimini,verbleef na de aanval twee maanden in het ziekenhuis. Vorige week toonde ze wat haar ex haar heeft aangedaan op de Italiaanse televisiezender Canale 5 en volgde een selfie op Instagram. “Dit is mijn eerste selfie in een lange tijd”, schreef ze bij het kiekje van haar zwaar gehavende gelaat.

De foto behaalde in een recordtempo meer dan dertigduizend likes en het regende positieve, steunende reacties. “Gessica toont aan de wereld dat ze ballen heeft om te vechten, dat ze vooruit gaat. Ik bid voor je en hoop dat je sterkte een voorbeeld mag zijn voor zij die het elke dag moeilijk hebben”, stond er onder meer te lezen. "Wat ben jij een sterke meid, ondanks de vreselijke dingen die je zijn overkomen”, aldus een andere volger.
 

 

Een bericht dat is gedeeld door @gessica.notaro op


Sinds een week wil Gessica haar gezicht niet meer verbergen. “Ik wil laten zien wat hij me heeft aangedaan. Dit was geen daad van liefde”, zei ze in de talkshow van Maurizio Costanzo. Ze ging dieper in op haar gevoelens net na de aanval, die haar ex tot op vandaag ontkent. “Terwijl het zuur mijn gezicht aan het wegvreten was, zat ik op mijn knieën te bidden. Ik vroeg aan God om enkel mijn schoonheid weg te nemen, maar niet mijn zicht en mijn stem.”

Daarna volgde een periode in quarantaine - ze kon enkel met bezoekers praten van achter een raam. Vandaag moet de vrouw, die een zangcarrière ambieert, maandelijks 700 euro aan medicatie betalen om haar pijn te onderdrukken. Ze staat op een wachtlijst voor plastische chirurgie, al is haar huid momenteel nog niet sterk genoeg voor een operatie. Haar job kan ze niet meer uitoefenen omdat ze niet in contact mag komen met water.
 

 

Een bericht dat is gedeeld door @gessica.notaro op

Gessica voor de zuuraanval

Niet te missen