Kunstenaars zetten hun atelier open

Print
Nieuwerkerken - In heel Vlaanderen staat de Week van de Amateurkunsten op het programma. Het centrale thema dit jaar is ’The Making of’. Twee weekends lang kan je in Nieuwerkerken ontdekken hoe kunstenaars te werk gaan om hun creaties te maken. Ook een aantal verenigingen en hobbyclubs zetten graag hun deuren open.

“Een kijkje achter de schermen bij kunstenaars en creatievelingen uit Nieuwerkerken, zo kan je deze Week van de Amateurkunsten samenvatten”, zegt cultuurcoördinator Linda Vanmarsenille. “We hebben in totaal zestien kunstenaars uit eenlopende domeinen die vertellen over hun creatief werk. Tijdens de Open Ateliers kan je sommigen zelfs aan het werk zien. Onder meer schilderen en beeldhouwen komen aan bod, maar ook keramiek, fotografie, kantkunst of juweelontwerp. Daarnaast doen ook heel wat verenigingen mee. Je kan onder meer een bezoek brengen aan het Sint-Ceciliakoor, de fotoclub Digifriends of KVLV Wijer. In de repetitieruimte in Kozen kan je dan weer heel wat bands aan het werk horen.”

De  Week van de Amateurkunsten loopt nog tot zondag 7 mei. Alle bezoeken zijn gratis. Het volledige programma is terug te vinden op de website van de gemeente Nieuwerkerken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio