Eindelijk doorbraak voor Eurostadion: buurtweg afgeschaft

Print
Eindelijk doorbraak voor Eurostadion: buurtweg afgeschaft

Foto: BELGA

Het ‘Eurostadion’, dat gebouwd zou worden op parking C in Grimbergen met het oog op Euro 2020, heeft goed nieuws gekregen. De buurtweg die over het terrein loopt is afgeschaft door de Vlaams-Brabantse Deputatie.

De afschaffing van de buurtweg is noodzakelijk voor het bekomen van de nodige (bouw)vergunningen voor de realisatie van het Eurostadion.

De beslissing zat er al langer aan te komen. Midden februari werd in de Grimbergse gemeenteraad immers al een meerderheid gevonden om dat te doen, maar het was nog wachten op de eindbeslissing van de Deputatie. Enkele raadsleden hadden in de tussentijd klacht ingediend, maar die werd verworpen.

“De beslissing om de buurtweg af te schaffen is de logica zelf omdat die al meer dan 30 jaar in onbruik was en zoals de wet voorschrijft vanaf dan kan afgeschaft worden. We doen met deze beslissing voor alle duidelijkheid geen uitspraak over projecten die op deze site kunnen gerealiseerd worden”, aldus bevoegd gedeputeerde Tom Dehaene (CD&V) bij persagentschap Belga.

Tegen de deputatiebeslissing is wel nog beroep mogelijk bij de bevoegde Vlaamse minister. Dat beroep werkt opschortend.

Er resten het Eurostadion echter nog hindernissen: zo is het eveneens nog wachten op een milieuvergunning en wil Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts twee cruciale gronden niet verkopen aan bouwheer Ghelamco.