Hotelschool Hasselt kiest kleur tegen pesten

Print

Foto: Lieselot Lemmens

Hasselt-Centrum

Hasselt - Elk jaar organiseren de leerkrachten levensbeschouwelijke vakken in de Hotelschool, naar aanleiding van de week tegen pesten, een dag boordevol activiteiten en workshops voor de leerlingen van de eerste graad. Deze leuke activiteiten vinden plaats onder het motto 'Werken aan een fijne school'.

De Hotelschool vindt het namelijk erg belangrijk dat pesten uit de school gebannen wordt en/of eraan gewerkt wordt om dit op te lossen.Het 'anti-pestival' bestond uit verschillende activiteiten. Zo namen de leerlingen deel aan enkele leuke energizers waaronder een stoelendans met complimentjes. Elke leerling bond een taartvorm aan de achterkant van de rug. Wanneer een leerling geen stoel kon bemachtigen, moest hij bij alle leerlingen op de rug een positieve eigenschap noteren. Vervolgens besproken we de invloed va sociale media, bekeken de leerlingen een film omtrent pesten met een bijhorend dossier, schreven zij brieven omtrent een pestsituatie naar het jongerenmagazine Joepie, stelden zij een anti-pestplan op, maakten een anti-pestaffiche, ....

Tot slot noteerden de leerlingen een mooi tekstje inzake respect en samenhorigheid op een blad om vervolgens aan de mooie zelfgemaakte boompjes te hangen. Deze boompjes kregen vervolgens mooie plaatsjes in het schoolgebouw.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio