Woonzorgcampus Oleyck dingt mee naar publieksprijs Smart City Award

Print
Landen - Woonzorgcampus Oleyck is een van de 10 genomineerden voor de Belfius Smart City Award in de categorie <30.000 inwoners. Deze awards zetten slimme projecten in de kijker die sterk inzetten op duurzame ontwikkeling en samenwerking. Naast een vakjury kan ook het publiek een slim project belonen. Het project met de meeste publieksstemmen krijgt tijdens het gala op 16 mei de publieksprijs uitgereikt. Aangezien er slechts een publieksprijs wordt uitgereikt over alle categorieën heen, kan Woonzorgcampus Oleyck alle stemmen gebruiken! Iedereen kan zijn stem voor dit hartverwarmende project tot 14 mei uitbrengen op https://smartbelgium.belfius.be/duurzame-totaalzorg-groen-decor.

De nieuwe woonzorgcampus van OCMW Landen verenigt jong en oud, gaat slim om met energie en evolueert mee met de noden van zijn bewoners. Maar de grootste troef van woonzorgcampus Oleyck is ongetwijfeld dat de buitenwereld naar binnen wordt gehaald. Mensen komen er samen en maken deel uit van een gemeenschap waarin senioren een actieve rol blijven spelen. Door verschillende ouderenvoorzieningen – assistentiewoningen, een dagverzorgingscentrum en een woonzorgcentrum - te verenigen op een locatie, kan er makkelijker ingespeeld worden op een wijzigende zorgbehoefte zonder dat een ingrijpende verhuizing aan te pas komt.

De wandeltuin, het mooie binnenplein met petanquebaan en het gezellig interieur maken van Oleyck een aantrekkelijke omgeving waar verschillende generaties met elkaar in contact komen. ’s Middags kunnen alle Landenaren terecht in het wijkrestaurant voor een driegangenmenu aan een betaalbare prijs. Ook de jongste generatie is welkom op de campus. Huis van het Kind en het consultatiebureau van Kind & Gezin bevinden zich reeds op de site. Later dit jaar starten de werkzaamheden aan het nieuw stedelijk kinderdagverblijf.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio