Maximumcapaciteit van Groezrock daalt door kleiner festivalterrein

Print
Maximumcapaciteit van Groezrock daalt door kleiner festivalterrein

Foto: Geert Van de Velde

In Meerhout in de Antwerpse Kempen vindt zaterdag en zondag de 26ste editie plaats van het punk- en hardcorefestival Groezrock, de officieuze opener van het festivalseizoen. De maximumcapaciteit daalt dit jaar van 18.000 naar 11.000 bezoekers per dag, omdat de organisatie over een minder groot terrein beschikt. Op de affiche staan onder meer Deftones, Parkway Drive en Belgische bands als Brutus en Oathbreaker.

Groezrock lokte de voorbije jaren telkens meer dan 30.000 punk- en hardcorefans en is daarmee een van de grootste festivals voor die muziekgenres. Dit jaar werd echter de Impericon Stage, een van de zijpodia waar vooral metalcore geprogrammeerd stond, geschrapt. “Er is zeker nog altijd publiek voor dat soort muziek, maar we kampen met terreinbeperkingen”, zegt organisator Hans Maes. “Dat heeft onder meer te maken met nieuwe verkavelingen waarmee we rekening moeten houden. Maar voor onze organisatie, die volledig op vrijwilligers draait, werd het festival de voorbije jaren sowieso wat te veel om dragen.”

Op de drie resterende podia staan zaterdag onder meer (nu-)metalband Deftones, post-hardcoreband Thrice, de punkrockers van Anti-Flag en de Belgische metalrevelatie Oathbreaker. Zondag is metalcoreband Parkway Drive headliner en komt ook publiekslieveling Pennywise langs, net als Brutus, Gorilla Biscuits en Cock Sparrer. Tickets kosten in voorverkoop 110 euro voor het hele weekend, 80 euro voor een dagticket voor zaterdag en 70 euro voor zondag. Er is een camping en een mobilhome- en caravanterrein ingericht.