Kris Peeters: “Burgemeester worden: dat is mijn ambitie”

Print

Federaal vicepremier Kris Peeters, lijsttrekker voor CD&V in Antwerpen bij de verkiezingen volgend jaar, zegt in een gesprek met Gazet van Antwerpen dat hij de ambitie heeft om burgemeester te worden. Vandaag lanceert hij de eerste acties van zijn partij in Antwerpen.

“Als CD&V volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen het geluk heeft om de burgemeester van Antwerpen te leveren, zal ik die functie voor mijn rekening nemen. Elke lijsttrekker moet die ambitie hebben”, zegt Kris Peeters. Over mogelijke coalitiepartners wil hij zich nog niet uitspreken, maar PVDA en Vlaams Belang zijn al zeker uitgesloten voor hem.

Vandaag kondigt Peeters met zijn partij enkele acties aan om de Antwerpenaar meer bij het beleid te betrekken. Die acties gebeuren niet onder de naam van CD&V, maar onder de noemer ‘Thuis in ’t Stad’. “Want om ons te profileren tegenover andere partijen, is het nog te vroeg”, zegt Peeters. Er komt onder meer een bevraging van inwoners, die mee de basis moet vormen voor het verkiezingsprogramma van CD&V.