“Israël zit achter enorme explosie op luchthaven van Damascus”

Print

Er heeft zich een “enorme” explosie voorgedaan op de luchthaven van Damascus. Dat meldt het in Londen gebaseerde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. Volgens onbevestigde berichten uit de Arabische media zou Israël achter de aanval zitten.

Volgens Al-Masdar News - dat lokale berichten citeert - zou de luchthaven rond 3.25 uur lokale tijd getroffen zijn door vijf luchtbombardementen. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten is de oorzaak van de explosie echter onduidelijk.

“De explosie was enorm en kon worden gehoord tot in Damascus”, aldus directeur van het Observatorium Rami Abdel Rahman. Er waren zwarte rookwolken te zien. Volgens al-Jazeera werd de explosie op de internationale luchthaven van Damascus gevolgd door een brand, terwijl andere media spreken van meerdere explosies.

Volgens de Israëlische krant Haaretz zouden Arabische media melden dat Israël achter de explosie of explosies zou zitten, maar dat werd nog niet bevestigd. Bronnen binnen de oppositie verklaren dan weer dat het doelwit van de mogelijke aanval een door Iran gesteunde militaire basis is, waar wapens en munitie zijn opgeslagen.

Er zijn nog geen berichten over gewonden, aldus de krant nog.