Maria Sharapova terug van weggeweest: meteen zege in comebackwedstrijd

Print
Maria Sharapova terug van weggeweest: meteen zege in comebackwedstrijd

Foto: AFP

Maria Sharapova heeft de eerste wedstrijd van haar comeback na een dopingschorsing gewonnen. De 30-jarige Russische was in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Stuttgart te sterk voor Roberta Vinci (WTA 36): het werd 7-5 en 6-3.

Vooraf beloofde het een geladen duel te worden tussen de Russin en haar Italiaanse opponente, Roberta Vinci. Diezelfde Vinci had immers al voor de start van het toernooi haar ongenoegen geuit omdat Sharapova door middel van een wildcard kon deelnemen in Stuttgart. Masha werd door het publiek alvast op een normale manier begroet, maar leek toch nerveus aan de wedstrijd te beginnen. Vinci veroverde al snel twee setpunten voor Sharapova helemaal in haar spel begon te komen. Het begin van een spannend einde van de eerste set.

Sharapova neemt het roer over

Al snel werd het 2-2, waarna het spel de rest van de eerste set goed heen en weer ging. Vinci kwam telkens op voorsprong, waarna de Russische het verloren setpunt meteen goedmaakte. Bij een 5-5-tussenstand haalde Sharapova dan toch de sloophamer boven: het werd 7-5, de eerste set ging dus naar de Russische. Het vertrouwen leek helemaal terug bij Masha: ze kwam meteen op een 2-0-voorsprong. Vinci vocht terug, maar het deerde Sharapova niet: bij 5-3 kreeg ze drie matchpunten. Het werd zo 6-3, waardoor Maria Sharapova haar eerste wedstrijd na haar dopingschorsing onmiddelijk won.

Na de wedstrijd blies de dolgelukkige Russin meteen kusjes naar het publiek. “Het is het beste gevoel ter wereld, die laatste seconden voor je het terrein op mag. Weten dat je daar terug naartoe stapt was speciaal, hier heb ik zo lang op gewacht. Ik wist niet wanneer ik zou terugkomen, ik heb ook lang geeen ballen meer geraakt. Maar ik ben een vechter, dat is wanneer ik op mijn best ben.” Het moge duidelijk zijn: Maria Sharapova is weer helemaal terug...

Morgen speelt Sharapova in de tweede ronde tegen landgenote Ekaterina Makarova.