Preud’homme voert vijf wissels door bij Club Brugge: “Ik heb veel gesproken met de spelers”

Print
Preud’homme voert vijf wissels door bij Club Brugge: “Ik heb veel gesproken met de spelers”

Foto: BELGA

Michel Preud’homme heeft woord gehouden nadat hij na de verliespartij tegen Anderlecht zei dat hij veel wissels zou doorvoeren. De coach hekelde de mentaliteit van sommige spelers en tegen KV Oostende zette hij Björn Engels, Ricardo van Rhijn, Wesley Moraes, Hans Vanaken én Anthony Limbombe aanvankelijk op de bank. Tijdens de opwarming viel Refaelov echter opnieuw uit, waardoor Vanaken toch weer mocht starten. Door de schorsing van Ruud Vormer startte Club wel nog met een halve nieuwe ploeg aan de wedstrijd tegen Oostende.

“We hebben niet veel tijd gehad na de nederlaag op Anderlecht maar ik heb veel gesproken met spelers”, vertelde Preud’homme vooraf. “Zowel individueel als collectief. Daar kwam uit dat de spelers wel willen maar dat het om een of andere reden niet gaat. Welke redenen? Niet fysiek, het zijn verschillende redenen maar die houd ik voor mezelf.”

Aanvankelijk voerde hij zes wijzigingen door maar door het uitvallen van Refalov in de opwarming mocht Vanaken toch starten en kwamen dus “slechts” vijf nieuwe spelers op het wedstrijdblad.

“Ik heb niet gerekend. Sommige konden echter gewoon niet beginnen, zoals Wesley en Limbombe, bij anderen wilde ik de druk van de schouders te halen en wilde ik andere spelers brengen om hen wat kansen te bieden.”

De opstellingen:

Club Brugge: Butelle; Palacois, Poulain, Denswil, De Bock; Simons, Claudemir, Rotariu; Refaelov, Izquierdo, Vossen

KV Oostende: Proto; Antunes, Bossaerts, Godeau, Marusic; Vandendriessche, Siani, Berrier; Canesin Marusic, Dimata, Musona