© Karel hemerijckx

Stad Hasselt, Jessa Ziekenhuis en PXL bundelen expertise op vlak van zorg

Vijftig inwoners en zorgprofessionals komen woensdagavond in Hasselt samen om een toekomstplan te maken waarmee elke Hasselaar zo lang mogelijk gezond kan blijven. De stad Hasselt, het Jessa Ziekenhuis en Hogeschool PXL organiseren de brainstormavond. De Hasselaren en de experts onderzoeken wat Hasselt de komende jaren nodig heeft op het vlak van zorg, zo meldt de stad in een persbericht.

“In de zorg is alles met elkaar verbonden. Zo’n complexe maatschappelijke uitdaging kan onmogelijk door één enkele organisatie aangepakt worden”, zegt burgemeester Nadja Vananroye (CD&V). “Stad Hasselt heeft met de Hogeschool PXL en het Jessa Ziekenhuis de juiste partners aan boord om van Hasselt een gezonde en zorgzame stad te maken voor onze burgers.”

Met de samenwerking tussen de zorginstellingen, bedrijven, thuiszorg en burgers wil Hasselt zich profileren als zorgstad. “Een zorgstad is niet nieuw, maar deze manier van samenwerken met alle mogelijke partners is dat wel”, aldus de burgemeester.

Een eerste denkoefening wordt woensdagavond gemaakt. Een ontwerpteam dat bestaat uit directeurs, bestuurders, managers, onderzoekers, ambtenaren, zorgprofessionals, bedrijfsleiders, medewerkers en inwoners, zal bekijken wat Hasselt de komende jaren nodig heeft op het vlak van zorg.

Voor de stad, Jessa Ziekenhuis en Hogeschool PXL is dit het startschot van een project dat nog vele jaren zal lopen. “Vanuit onze gemeenschappelijke ambities gaan we ons eigen beleid en initiatieven beter op elkaar afstemmen”, aldus de initiatiefnemers.

In een volgende fase willen de initiatiefnemers nog meer partners aan de tafel samenbrengen om uiteindelijk de hele zorgsector en de inwoners erbij te betrekken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio