© Catherina Mbisdikis

SJB on stage

Dat het Sint-Jan Berchmanscollege van Genk al jaren bijzonder succesvol is op sportgebied is al langer geweten. Getuige hiervan de vele nationale én internationale successen van onze afgestudeerden die hun studie combineerden met voetbal. Ook liefhebbers van basket, volley en omnisport krijgen op het college alle kansen om hun talenten ten volle te ontplooien. Wat misschien minder belicht wordt, is het muzikale karakter van de school. Om de twee jaar wordt er immers een podium geschonken aan leerlingen van het eerste tot het laatste middelbaar en dit onder de noemer ‘SJB on stage’.

Catherina Mbisdikis

Vrijdag 21 april werden alle leerlingen en begeleidende leerkrachten getrakteerd op een 1,5 uur durende show van muziek en dans. Dat er bijzonder veel talent onder de leerlingen schuilt, werd al snel duidelijk toen de optredens van een saxofonist, een dwarsfluitiste of een solodrummer mekaar vlot afwisselden. Ook een mashup van verschillende dansstijlen, een 20+- koppig schoolkoor en gelegenheidsbands passeerden de revue.

’s Avonds werd het geheel nog eens overgedaan voor ouders, familie, vrienden en sympathisanten van de artiesten. De opbrengst van de avondvoorstelling schenkt de school volledig aan het gekozen project ‘ Alex nursery school’ in Gambia.

Directie, leerkrachten en leerlingen van het SJB-college mogen terugblikken op een erg geslaagde 15de editie van dit vlekkeloos georganiseerd spektakel. Er wordt nu al gebrainstormd over een 16de editie in 2019.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio