Limburgs technologiebedrijf Luminex opent vestiging in Japan

Print
Limburgs technologiebedrijf Luminex  opent vestiging in Japan

Archieffoto: Bart Swinnen van Luminex. Foto: Sven Dillen

Neerpelt -

Het Limburgse technologiebedrijf Luminex, dat gespecialiseerd is in apparatuur om licht, geluid en video te sturen en al shows verzorgde voor kleppers als Coldplay en Muse, trekt naar het buitenland. Zo opent het bedrijf van Neerpeltenaar Bart Swinnen een vestiging in Japan.

Het Limburgse Luminex, fabrikant van data distributie technologie voor professionele licht-, geluid- en videotoepassingen, vooral in de entertainment sector, wil zich richten op de Oost-Aziatische markt. Om beter op die markt in te spelen opent het bedrijf een vestiging in Japan.

“Japan is al lange tijd een van de beste exportmarkten voor onze netwerktechnologie. Met een nieuwe lokale vestiging in Yokohama (Tokyo) willen we er de relaties met onze verschillende partners verder uitbouwen en zo onze omzet verdubbelen,” zegt CEO Bart Swinnen uit Neerpelt. “Het nieuwe kantoor is ook belangrijk om onze nauwe contacten met de verschillende grote partners te onderhouden, zoals Yamaha, Toshiba, Audio Technica of Roland.”

Luminex is momenteel gevestigd in Hechtel-Eksel maar verhuist binnenkort naar een gloednieuw hoofdkantoor in Genk. Het jonge, beloftevolle bedrijf dat bij shows van onder andere Coldplay en Muse zorgt voor de communicatie tussen licht en geluid, schept na haar verhuizing naar het nieuwe gebouw 20 nieuwe jobs.