© BELGA

Laifis (Standard) wordt voor de Geschillencommissie gedaagd

Konstantinos Laifis moet zich volgende week dinsdag (2 mei) gaan verantwoorden bij de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). De Cypriotische verdediger van Standard werd dinsdag, naar aanleiding van de vijfde speeldag van de play-offs in de Jupiler Pro League, rechtstreeks uitgesloten.

Halverwege de eerste helft van de thuismatch tegen Waasland-Beveren (0-2) verloor Laifis het duel tegen Cerigioni, die daardoor een vrije doelkans kreeg. Laifis zette zijn foutje echter recht door aan het truitje van Cerigioni te gaan hangen en zijn tegenstander zo uit balans te brengen. Scheidsrechter Erik Lambrechts legde het leer op de penaltystip en duwde de Cyprioot de rode kaart onder de neus, omdat “hij de tegenstrever een scoringskans of doelpunt ontnam”.

Laifis had nog een speeldag schorsing met uitstel achter zijn naam staan. Daarom doet het Bondsparket geen voorstel tot minnelijke schikking, maar wordt Laifis meteen voor de eerstvolgende Geschillencommissie op 2 mei gedaagd. Zijn openstaande voorwaardelijke sanctie dateert van 28 december 2016. Een dag eerder had Laifis rood gekregen omdat hij zich met een trap op de voet van STVV-spits Boli, die hem vlak daarvoor een tik in het gezicht had verkocht, revancheerde.

Lees meer over Standard Luik