Officieel: Janevski verlaat Waasland-Beveren na het seizoen

Print
Officieel: Janevski verlaat Waasland-Beveren na het seizoen

Foto: BELGA

Cedomir Janevski is volgend seizoen geen trainer meer van Waasland-Beveren. Dat nieuws kondigden we dinsdag al aan in onze krant, maar is nu ook officieel gemaakt door de Wase club.

Waasland-Beveren had tot voor Play-off 2 de intentie om door te gaan met trainer Cedomir Janevski, om eindelijk wat continuïteit te hebben. Maar na rijp beraad werd er toch beslist om afscheid te nemen van de Balkan-trainer. De Waaslanders wonnen hun twee afgelopen wedstrijden wel van Lierse en Standard, maar in de vijf voorgaande partijen werd telkens verloren. Janevski, die dit seizoen wel het behoud verzekerde nadat hij had overgenomen van Stijn Vreven, heeft het – zeker in deze Play-off 2 – moeilijk om iedereen gemotiveerd te krijgen en de afstand tussen hem en zijn spelers is te groot.

Woensdag zaten het bestuur van Waasland-Beveren en Janevski samen. Na het gesprek werd officieel beslist om volgend seizoen niet meer met elkaar verder te gaan. De visies tussen de club en de trainer liggen te ver uit elkaar. Het contract met Janevski werd niet verbroken, dus hij doet in principe wel het seizoen uit.

Karel Fraeye topkandidaat als opvolger

Karel Fraeye is de topkandidaat om de nieuwe trainer van Waasland-Beveren te worden. De 39-jarige Oost-Vlaming past in het profiel dat Waasland-Beveren opstelde: een jonge en ambitieuze coach. Fraeye, die zelf niet wenste te reageren, werkte als jeugdtrainer bij AA Gent en in de lagere reeksen bij Sottegem, Zele en Hamme. Hij verwierf vooral naamsbekendheid als eerst assistent-trainer en later hoofdtrainer van Charlton Athletic, de toenmalige Engelse tweedeklasser waar Roland Duchâtelet nog steeds de plak zwaait. Tot begin dit seizoen was hij aan de slag bij Lommel, de club die hij vorig seizoen met een achtste plaats in tweede klasse een plek in het profvoetbal bezorgde.