Limburgs zorgplatform Cubigo haalt 4 miljoen op voor internationale expansie

Print
Limburgs zorgplatform Cubigo haalt 4 miljoen op voor internationale expansie

Foto: if

Hasselt -

Het Limburgse bedrijf Cubigo heeft bij een nieuwe investeringsronde 4 miljoen euro opgehaald. Een groot deel van dat bedrag komt van de Vlaamse topondernemer en investeerder Urbain Vandeurzen. Daarnaast stapt ook de Nederlandse mobiliteitsregisseur Transvision in.

Cubigo is een interactief online platform voor ouderen en hulpbehoevenden met een eenvoudige toegang tot allerlei producten, diensten en toepassingen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Dat gaat van bestellen van maaltijden, huishoudhulp en vervoer tot het ontvangen van medicatieherinneringen. Het bedrijf heeft vestigingen in België, Nederland en de Verenigde Staten.

Urbain Vandeurzen, gewezen voorzitter en CEO van het Leuvense technologiebedrijf LMS, voorzitter van de raad van bestuur van het strategisch onderzoekscentrum Flanders Make en erevoorzitter van Voka, gelooft naar eigen zeggen sterk in het Limburgse Cubigo. “Cubigo wil de kwaliteit van het leven van ouderen verbeteren door simpele applicaties”, aldus Vandeurzen. “Het bedrijf heeft een duidelijke visie op de toekomst en wil en kan ook een wereldbedrijf worden.”

Naast de investering door Vandeurzen, sprong ook Transvision mee op de kar. “Transvision bleek, met haar 400.000 klanten in vervoer, de perfecte strategische partner om in contact te komen met nieuwe gebruikers”, verduidelijkt Dr. Peter Willems van Cubigo.

Cubigo timmert momenteel hard aan de weg in de Verenigde Staten, maar ziet kansen in de hele wereld. “We krijgen voortdurend vragen uit onder meer Canada, Zwitserland en Singapore”, zegt Geert Houben van Cubigo. “Onze nieuwe investeerders zullen in deze internationale groei ook een erg belangrijke rol spelen. Urbain Vandeurzen biedt veel ervaring op dat vlak. ‘Smart money’ dus.”

Cubigo werd in 2011 opgericht als spin-off van de Universiteit Hasselt. Vandaag heeft het IT-bedrijf dertig medewerkers in haar kantoren in Hasselt, Nederland en de Verenigde Staten. Met de investering hoopt het bedrijf op anderhalf jaar tijd 25 medewerkers erbij te kunnen nemen.