“Zuipende en kotsende studenten” verstoren cruise van 1.400 euro

Print
“Zuipende en kotsende studenten” verstoren cruise van 1.400 euro

Foto: REUTERS

Een droomcruise van 1.400 euro op de Middellandse Zee is voor een groep Nederlandse toeristen uitgedraaid op een ware nachtmerrie. Op het schip zaten 1.200 Spaanse studenten die het behoorlijk bont maakten. “Zeven dagen lang zijn we geterroriseerd door losgeslagen pubers, die naakt in de liften stapten, overal de boel onderkotsten en alles sloopten.”

Een schip waar alles draait “om de gemoedelijke informele sfeer en Spaanse gezelligheid”. Zo werd de viersterrencruise van Stip Reizen in een folder aangeprezen. De luxe-vakantie van 1.400 euro vaart de toeristen langs historische steden als Napels, Rome en Barcelona. Wie op het 14-deksschip wil relaxen kan terecht in zwembaden, een wellness, een casino, verschillende bars en een discotheek. Maar wat een droomcruise moest worden, werd voor een groep Nederlandse toeristen een ware nachtmerrie. Oorzaak: op het schip zaten 1.200 Spaanse studenten die de boel behoorlijk op stelten zetten. “Nog nooit duurde een vakantie zo lang. Al na een dag wilde ik gillend naar huis”, vertelt de Nederlandse toerist René Plemp (70) aan De Telegraaf. “We zijn zeven dagen lang geterroriseerd door losgeslagen pubers, die rookten waar het verboden was, overal de boel onderkotsten en alles sloopten.”

Horrorreis

De studenten liepen tot vijf uur ’s nachts joelend in reddingsvesten door de gangen, stapten naakt in de glazen lift en kotsten het scheepstapijt onder. “Sigarettenpeuken werden gewoon uitgetrapt op het dek”, zegt Plemp. “Rustig zwemmen was er ook niet bij. Om elf uur zaten de studenten al dronken in de jacuzzi.” “Het was gewoon een horrorreis”, zegt ook toeriste Marguerite van Gorp-Van Heijst. “Onze vakantie is verpest. We gaan zeker een klacht indienen bij Stip, want niemand heeft ons gewaarschuwd dat er zoveel tuig op dat schip zou zitten. Als we dat hadden geweten, zouden we iets anders hebben uitgekozen.” Stip Reizen-directeur Fred Verlinden toont zich verrast. “We krijgen zelden klachten. Het is waar dat april een maand is dat de Spaanse jeugd een schoolpauze houdt en vaak gaat cruisen. Maar tot aanhoudende, ernstige incidenten leidt dat eigenlijk nooit. We gaan deze zaak tot op de bodem uitzoeken.”