Roland Garros maakt beslissing over wildcard Sharapova bekend via Facebook Live

Print
Roland Garros maakt beslissing over wildcard Sharapova bekend via Facebook Live

Foto: AFP

Op 16 mei wordt bekendgemaakt of Maria Sharapova een wildcard krijgt voor Roland Garros. De Russin viert vandaag/woensdag op het toernooi van Stuttgart haar comeback na een dopingschorsing van vijftien maanden.

Omdat Sharapova zolang van de WTA Tour afwezig is geweest, heeft ze geen ranking meer en is zij dus afhankelijk van wildcards (uitnodigingen) om te kunnen deelnemen aan toernooien. In Madrid en Rome, twee prestigieuze graveltoernooien in aanloop naar Roland Garros, is de Russin net als in Stuttgart alvast welkom.

Op het Twitteraccount van Roland Garros staat woensdag te lezen dat “betreffende Maria Sharapova op 16 mei om 19u via Facebook Live een aankondiging wordt gemaakt”. Bernard Giudicelli, voorzitter van de Franse tennisbond FFT, had eerder gezegd dat op 15 mei (een week voor de start van de kwalificaties) zou worden beslist of Sharapova erbij mag zijn op Roland Garros. Het tweede grandslamtoernooi van het jaar vindt plaats van 28 mei tot 11 juni.

Als de ex-nummer 1 geen wildcard krijgt, heeft ze nog een klein kansje om te kunnen deelnemen in Parijs. Ze moeten dan voldoende punten hebben verzameld om startrecht te hebben in de kwalificaties. Dat zou betekenen dat ze in Stuttgart minstens de finale moet halen.

Sharapova (30) won in haar carrière vijf grandslams, waarbij twee keer Roland Garros (in 2012 en 2014). De Russin speelde geen officiële wedstrijd meer sinds haar verloren kwartfinale op de Australian Open begin 2016 tegen Serena Williams. Achteraf bleek ze positief op het gebruik van meldonium en volgde een schorsing van twee jaar. Het Internationaal Sporttribunaal TAS bracht die sanctie vervolgens terug tot vijftien maanden.