Kim Clijsters neemt het op voor dopingzondaar Sharapova: "Ze heeft haar straf uitgezeten"

Print
Brussel - Kim Clijsters heeft het opgenomen voor dopingzondaar Maria Sharapova. De Russische mag na een dopingschorsing meteen weer aan de grote toernooien deelnemen via wildcards, maar dat is niet naar de zin van vele toppers in het tenniswereldje. Clijsters ziet er echter geen graten in: "Ze heeft haar straf uitgezeten".

Sharapova testte in maart vorig jaar positief op het verboden middel Meldonium. De Russische winnares van vijf grand-slams kreeg een dopingstraf van twee jaar, maar die werd al snel teruggebracht tot een straf tot... woensdag 26 april. Ondanks het feit dat WTA-toernooi in Stuttgart officieel vandaag (maandag, nvdr) al van start ging, gaf de organisatie haar toch een wildcard. Dat stuitte echter op heel wat verzet in het tenniswereldje. Zo spraken voormalig nummer één Caroline Wozniacki, en haar eerste tegenstandster Roberta Vinci al publiekelijk hun ongenoegen uit.

Clijsters neemt het echter op voor Sharapova. "Sharapova heeft haar straf uitgezeten", vertelde Kim Clijsters bij de BBC. "Ik heb aan beide kanten gestaan - als speelster en als toernooidirecteur - en was teleurgesteld en tegelijk verrast toen het nieuws bekendraakte. Ik denk niet dat ze nog meer gestraft moet worden."

Clijsters blij voor zwangere Williams: "Intenser dan de bekers die ze won"

Kim Clijsters toonde zich ook erg blij toen ze het nieuws vernam over de zwangerschap van Serena Williams. De Limburgse, zelf mama van drie kindjes, toonde Williams alvast hoe ze met succes een comeback kan maken als tennissende mama.

“Toen ik het nieuws hoorde, was ik erg blij”, zegt Clijsters in een reactie op de Twitterpagina van de WTA. “Serena kennende is ze vast in de wolken. Na alles wat zij al heeft bereikt en alle trofeeën die ze heeft gewonnen, belooft dit volgende hoofdstuk in haar leven nog intenser te worden. Zo was het althans voor mij, want dit is het echte leven. Het doet mij veel plezier te merken dat ze echt gelukkig is.”

Serena maakte het nieuws over haar zwangerschap vorige week bekend. De 23-voudige grandslamlaureate liet ook al weten in 2018 zeker terug te keren in het circuit. Clijsters maakte na de geboorte van haar eerste kind ook een comeback, al had de Limburgse dat aanvankelijk niet zo gepland.

“Daarin verschillen wij”, legt Clijsters uit. “Bij mij werd het gevoel (om een comeback te maken) in de maanden na de geboorte van Jada steeds sterker. Ik had het niet gepland. Achteraf ben ik wel blij dat ik echt mijn tijd heb genomen om van het moederschap en mijn huwelijk te genieten. Als ik er nu op terugkijk, is dat de enige manier waarop ik het had willen doen.”