Freya Boyen behaalt goud op het Limburgs Kampioenschap Atletiek

Print
Sint-Truiden - April is in atletiekmiddens traditioneel de maand van de provinciale kampioenschappen. Voor sommige één van de eerste wedstrijden van een lange winter. Maar niet voor Freya want die kroonde zich in de winter al tot de beste in het kogelstoten indoor. Ze deed daar zondag nog een titel bovenop aan het begin van het outdoor seizoen. Ze vierden haar titel met een persoonlijk record van 10.26m.

Freya Boyen van Tact Sint-Truiden pakte de titel in het kogelstoten met een persoonlijk record van 10,26 m. Op zaterdag was het pas echt feest voor Freya. Ze overtrof zichzelf in het speerwerpen met een nieuw persoonlijk record van 32,31 m. Met deze afstand plaatst Freya zich rechtstreeks voor het Vlaams en Belgisch kampioenschap later dit jaar. De kers op de taart kwam er maandag bij het opstellen van de Belgische ranglijsten, waar ze bij het speerwerpen knap vierde staat op een paar meter van de eerste.
Op datzelfde kampioenschap kroonde clubgenote Lotte Smets zich tot beste in het discuswerpen met een worp van 26,90 m goed voor een achtste plaats op de Belgische ranglijsten en werd ze tweede in het kogelstoten met 9,85 m.
Arne Vlayen mocht bij de kadetten jongens mee als derde op het provinciale podium van de 100 m horden.
Deze drie atleten komen uit de werpersgroep van Tact die sinds een jaar samen trainen bij Muls Hilde


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio