Mode

Ikea heeft hilarische reactie op peperdure kopie van tas

Print
Ikea heeft hilarische reactie op peperdure kopie van tas

Foto: *

Op Twitter werd er eens goed gelachen met de peperdure tas die Balenciaga verkocht voor 2.000 euro en die wel heel verdacht leek op de typische blauwe tassen van Ikea, maar ook bij de Zweedse meubelgigant zagen ze er duidelijk de humor van in. Ze lanceerden dan ook een reactie met daarin de kenmerken opgelijst van hoe je de echte van de kopie kan onderscheiden.

In plaats van Balenciaga aan te klagen voor het kopiëren van hun iconische Frakta-tas, heeft Ikea op geheel eigen wijze en met een flinke portie humor gereageerd op de peperdure kopie die het Franse modehuis lanceerde.

Toen de Zweden de luxeversie onder ogen kregen, zetten ze meteen een creatief bureau aan de slag. Daaruit moest blijken dat ze zich helemaal niet beledigd voelden, zegt creatief directeur Johan Holgrem. "Het was onverwacht en briljant. Ik vond het flirten wel leuk en dus besloten we terug te flirten."

Daarom pakte het uit met een 'campagne' waarbij uit de doeken wordt gedaan hoe je het verschil kunt zien tussen de echte Frakta en de 'fake' versie. Daarvoor moet je volgende zaken in acht nemen:

  • Schud ermee. Als het ritselt, dan is het een echte.
  • Multifunctioneel. Je kunt er je hockeyspullen in kwijt, bakstenen en zelfs water.
  • Gooi het in de modder. Een echte Frakta kan makkelijk afgespoeld worden met een tuinslang indien vuil.
  • Prijskaartje. Slechts 0,99 dollar

 

Niet te missen