Historisch sterke Westbrook ligt met Oklahoma City toch uit NBA play-offs

Print
Historisch sterke Westbrook ligt met Oklahoma City toch uit NBA play-offs

Foto: USA Today Sports

Houston heeft zich ten koste van Oklahoma City geplaatst voor de halve finales van de Western Conference in de NBA. Het seizoen van Russell Westbrook, dé vedette van de Thunder, zit er dus op.

De Rockets wonnen dinsdagavond voor eigen publiek met 105-99 en kwamen zo op een onoverkomelijke 4-1 voorsprong in dit duel uit de eerste ronde. James Harden leidde zijn team met 34 punten (en acht rebounds) naar de beslissende zege.

In het verliezende kamp toonde Russell Westbrook nog een laatste keer dit seizoen zijn grote klasse. Hij maakte 47 punten, pakte elf rebounds en gaf negen assists. De 28-jarige All Star schreef deze competitie NBA-geschiedenis door in het reguliere seizoen 42 keer een triple double (dubbele cijfers in punten, assists en rebounds) neer te zetten. Hij verbeterde daarmee het 55 jaar oude record van Oscar Robertson. Westbrook is dan ook dé favoriet om tot MVP (beste speler) van het seizoen 2016-2017 te worden uitgeroepen.

Houston neemt het voor een finaleplaats in het Westen op tegen San Antonio of Memphis. De Spurs deden dinsdag een uitstekende zaak door, onder aanvoering van Kawhi Leonard (28 punten), het vijfde duel tegen de Grizzlies met 116-103 te winnen. Daardoor leiden ze met 3-2. Donderdag krijgt Memphis voor zijn publiek de kans om een beslissende zevende wedstrijd uit de brand te slepen.

Nog in de Western Conference haalde Utah het met 92-96 van de LA Clippers. Gordon Hayward maakte 27 punten voor de Jazz, één minder dan Chris Paul bij de Clippers. Utah heeft nu een 3-2 voorsprong en kan de klus vrijdag thuis afmaken.

Uitslagen

Western Conference

Houston - Oklahoma City 105-99 (Houston wint met 4-1)

San Antonio - Memphis 116-103 (San Antonio leidt met 3-2)

LA Clippers - Utah 92-96 (Utah leidt met 3-2)

Programma van woensdag:

Eastern Conference

Washington - Atlanta (het staat 2-2)

Boston - Chicago (het staat 2-2)

Wie het eerst vier keer wint, stoot door naar de halve finale in zijn Conference.