Karel Fraeye volgt Janevski op als coach van Waasland-Beveren

Print
Karel Fraeye volgt Janevski op als coach van Waasland-Beveren

Foto: Dick Demey

Karel Fraeye is de topkandidaat om de nieuwe trainer van Waasland-Beveren te worden. Vandaag maakt de club in principe bekend dat Cedomir Janevski geen nieuw contract kijkt.

In de zoektocht naar een opvolger kwam Waasland-Beveren uit bij de relatief onbekende Karel Fraeye. De 39-jarige Oost-Vlaming past in het profiel dat Waasland-Beveren opstelde: een jonge en ambitieuze coach. Toen ze op de Freethiel na het ontslag van Stijn Vreven een nieuwe coach zochten, lag Janevski ook al in de balans met een trainer uit 1B. Fraeye, die zelf niet wenste te reageren, werkte als jeugdtrainer bij AA Gent en in de lagere reeksen bij Zottegem, Zele en Hamme. Hij verwierf vooral naambekendheid bij Charlton Athletic, de toenmalige Engelse tweedeklasser waar Roland Duchâtelet nog steeds de plak zwaait. Tot begin dit seizoen was hij aan de slag bij Lommel United, de club die hij vorig seizoen - dankzij een achtste plaats in tweede klasse - een plek in het profvoetbal bezorgde.

Het contract van Cedomir Janevski loopt na Het contract van Cedomir Janevski loopt na dit seizoen af en wordt dus niet verlengd, maar in principe doet de Macedoniër Playoff 2 nog wel uit. Janevski heeft naar eigen zeggen nog niets gehoord van het bestuur over zijn toekomst. “Ik heb gelezen dat mijn contract niet verlengd zal worden, maar daarvan was ik niet op de hoogte. Het doel was de handhaving en dat is ons zonder problemen gelukt. Ik heb een contract tot 30 juni en zal tot dan alles geven. Meer weet ik niet.”