Officiele opening nieuwe studio radio Benelux

Print

Foto: André Caubergs

Paal

Beringen - Na heel veel werk mag het radio Beneluxteam fier zijn op hun nieuwe locatie in Brelaar-Heide. Met een driedaags feest werd de nieuwe studio officieel ingehuldigd.

Nadat radio Benelux in september het zaaltje op de Hei van het kerkfabriek toegewezen kreeg, was het alle hens aan dek om de Sint-Jozefzaal om te bouwen tot een nieuwe radiostudio. Dankzij sponsors en bedrijven waar men aan mooie voorwaarden materialen kon aankopen en met veel heel veel vrijwilligerswerk werd er in de zaal een nieuwe moderne uitzendstudio gebouwd. Creatief maar efficiënt, oa muren en uitzendstudio met paletten, het café kreeg ook een opknapbeurt net als het sanitair. Ook werd er een podium gebouwd voor optredens, voornamelijk voor de Durango Sessions waar beginnende groepjes covers of eigen liedjes brengen. Het café en de studio werden vlot toegankelijk gemaakt zodat iedereen er zich welkom mag voelen.
Vrijdag werd het feestelijk openingsweekend met een extra Durango Sessions ingezet. Om 20 uur begon de Genkse groep Dr. Zebra, en vervolgens om 21 uur Portrait B uit Maasmechelen. Zaterdag had eerst de officiële opening plaats. In zijn openingstoespraak belichte voorzitter Marc Haeselaers hoe men 36 jaar bij Frans Kenens terechtkon, en nu dankzij de kerkfabriek voor de volgende 36 jaar een mooie locatie heeft.

Werfleider Johan Reymen schetste het verloop van de aanpassingswerken door de vrijwilligers. Burgemeester Maurice Webers vertelde dat hij zich steeds welkom gevoeld heeft bij radio Benelux, trouwens de enige vrije radio in Beringen en z’n deelgemeenten. Hij wil in de toekomst van radio Benelux de stadsradio maken welke dan via de luidsprekers mee ambiance moet brengen in het nieuwe centrum. Het optreden van FeSTeyn zorgde voor de nodige ambiance. Achteraf was er nog een kennismakingmoment met de (ex-)medewerkers en sympathisanten. Zondag was het dan ‘familiedag/ken je buren’ waar iedereen welkom was, een rondleiding kreeg, kon genieten van optredens en interviews met bekende artiesten, voor de kids grime en springkastelen enzomeer.

Radio Benelux is nog steeds te beluisteren op FM 106.4 MHZ of via www.radiobenelux.be.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio