Mode

Platformschoenen: zo draag je ze altijd elegant

Print
Platformschoenen: zo draag je ze altijd elegant

Foto: Jeannot, Cypres, Helia, Tamaris

De nineties zijn back en daar zijn platform shoes het levende bewijs van. Niet zeker hoe je ze op een elegante manier draagt? Dan zijn deze tips precies wat je nodig hebt!

1. Toon je enkels

Toegegeven, platformschoenen zien er net iets robuuster uit dan schoenen met een fijne hak. Precies daarom is het essentieel dat je je enkels – het smalste deel van je benen - toont. Zo zie jij er niet alleen wat groter uit, je enkel is optisch het perfecte ‘tegengewicht’ voor de zwaardere zool. Een opgerolde boyfriend jeans of toch maar een zwierige midi-rok? Aan jou de keuze!

2. Verfijn ze met…sokken

Vind je je platformschoenen net iets te stoer? Een glitterende sok of kort doorzichtig net-kousje maakt het net iets speelser en eleganter. Een volledig romantische look creëer je door ze te combineren met een bloemenjurk of plissérok. Te warm voor sokken? Dan zijn platformsandalen precies wat je nodig hebt!

3. Kies voor details

De zool mag dan wel stevig zijn, enkele fijne details maken platform schoenen meteen veel eleganter. Begin met de kleur: wil je dat je schoenen niet te zwaar lijken, kies dan voor schoenen in een lichte kleur. Het is geen toeval dat je platformschoenen dit seizoen terugvindt in nude, beige- en aardetinten! Let er ook op dat je zool niet uit één, maar uit meerdere kleuren of texturen bestaat, zo vormt het optisch een minder zware ‘blok’. Een paar fijne details als fringes, gaatjes of glitter zijn tot slot een perfecte toevoeging!