Basketbalcoach hardhandig overvallen op straat: “Foto’s van overleden ouders zaten in portefeuille”

Print
Basketbalcoach hardhandig overvallen op straat: “Foto’s van overleden ouders zaten in portefeuille”

Foto: Gil Plaquet

Coach Jeff Willems (63) van Basket Pitzemburg werd vrijdagavond hardhandig overvallen toen hij van het Mechelse station te voet op weg was naar huis. Een onbekende viel hem aan en ging aan de haal met zijn portefeuille, met daarin de foto’s van zijn overleden ouders.

Een gehecht blauw oog, een buil op zijn hoofd, pijn aan de heup en de knie en kneuzingen en bloeduitstortingen verspreid over zijn lichaam. Dat hield Mechelaar Jeff Willems vrijdag over aan een dagje uit met oud-collega’s. “We hadden er een gezellig namiddagje Brussel opzitten, waarna ik met twee mensen nog iets bleef drinken in Mechelen”, vertelt het slachtoffer. “Iets na 22.30u vond ik het stilaan tijd om naar huis te vertrekken, maar de ketting was van mijn fiets gevallen. Daarom dacht ik het stuk tot bij mij thuis aan Meysbrug maar te voet te doen.”

Tussen het station en het Ragenoplein werd Willems belaagd. In totaal werd hij voor zo’n 200 euro cash bestolen. “Ook mijn identiteitspapieren, bankkaarten en treinkaarten ben ik kwijt”, vertelt hij. “Maar het zwaarst til ik aan de pasfoto’s van mijn overleden ouders, die ook in die portefeuille zaten. Het waren foto’s van toen ze een jaar of twintig waren. Onvervangbaar, want ik heb geen kopie of digitale versie.”

De Lokale Politie Mechelen-Willebroek is inmiddels een onderzoek gestart. “De melding kwam vrijdagavond binnen”, bevestigt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Alle zaken die voor een mogelijk aanknopingspunt kunnen zorgen, waaronder camerabeelden en een buurtbevraging, worden mee in acht genomen.”