Bloesemtoerisme in Sint-Truiden stevent af op een record

Print
Sint-Truiden -

Sint-Truiden blikt na enkele weken al terug op een bijzonder geslaagd bloesemseizoen. De bezoekerscijfers van de eigen activiteiten en die van de toeristische partners gingen door de warme lente door het dak. Ook op de traditionele bloesemzegening op zondag 23 april was het naar goede gewoonte gezellig druk.

Door het zonnige lenteweer veranderde de regio dit jaar in recordtempo in een bloemenzee. Het bloesemtoerisme nam een vliegende start, met bezoekersaantallen die de pan uit zwieren. “Op 2 weken verwelkomden we meer dan 8.000 toeristen in ons onthaalkantoor. Dat is 70% van het totaal aantal bezoekers van vorig jaar. Door het warme voorjaar verhuurden we ruim 1.100 fietsen, 3 keer zoveel als dezelfde periode in 2016. Het seizoen is niet op zijn eind, maar alles wijst erop dat we het succes van de vorige editie knap overtreffen”, zegt schepen van Toerisme Hilde Vautmans.

De populariteit was ook duidelijk te merken aan de afzonderlijke arrangementen, die dagelijks waren volgeboekt. “Op onze vuurpottennocturnes was het met zo’n 600 deelnemers keer op keer full house. De bloesemtoerbus vervoerde al meer dan 400 passagiers en alle plaatsen voor het fruitig kamperen op 28 april zijn nagenoeg allemaal ingevuld. Ook op de activiteiten van onze partners was het trouwens altijd gezellig druk. Aan de Bloesembar in Velm hielden zo’n 3.000 bezoekers halt, in de Lounge van Pipo kwamen meer dan 2.300 personen uitblazen en aan pop-upbar Le Bon Vinvant in Zepperen passeerden ook nog eens zo’n 1.700 bloesemtoeristen”, aldus nog schepen Hilde Vautmans.

In deze klinkende cijfers is de jaarlijkse bloesemzegening nog niet meegerekend. Het traditionele hoogtepunt van het voorjaarsseizoen was op zondag 23 april intussen al aan zijn 67ste editie toe.