MTB-parcours op MTB-park Be-Mine officieel geopend

Print

Foto: André Caubergs

Beringen - Op zaterdag 22 april werd het 59 kilometer lange mountainbikeparcours in West-Limburg op het MTB-park Be-Mine officieel geopend.

De mijnterril van Beringen is de enige terril in Limburg waar een bikepark is aangelegd. 59 kilometer nieuw bewegwijzerde routes door Beringen, Heusden-Zolder, Leopoldsburg en Lummen integreren het MTB-park in het Mountainbikenetwerk West-Limburg. Tijdens een panelgesprek betoonden gedeputeerde Jean Paul Peuskens, schepen Dave Schops, Sandra Vandereet Coördinator Sport Vlaanderen en Luitenant Kolonel Francis Legein het belang van het MTB-circuit in de omgeving.

De routes zullen regelmatig gecontroleerd worden door drie routepeters zodat de routes goed kunnen onderhouden worden. Tijdens een wandeling op de terril toonden enkele MTB-rijders hun kunde op het Skill Park op de top van de terril. Onderaan het MTB-park werd een paneel onthuld door burgemeester van de stad Beringen Webers en Schepen van Sport Dave Schops in samenwerking met afgevaardigden van de provincie en de omliggende gemeenten. Er werd de talrijke aanwezigen nog een receptie en kaart van het MTB-netwerk aangeboden. Voor de MTB-sport is dit weer een mooie stap vooruit.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio