PC De Klitsberg start buitenseizoen petanque

Print

Foto: André Caubergs

Paal

Beringen - PC De Klitsberg startte met 30 personen verdeeld over vijf banen het zomerseizoen petanque aan de Klitsbergwijk.

De petanquers waren blij dat het buitenseizoen aan De Klitsberg terug begonnen is. In het winterseizoen gooiden de petanquers ook wekelijks hun balletje op de indoor petanquebanen ’t Sackske, maar buiten geeft het toch een vrijer gevoel. Met 30 personen waren ze aanwezig, zodat er vijf van de acht banen bezet waren.

Elke donderdag en vrijdag om 13.30 uur worden er nummers getrokken. Op die manier worden de lijsten opgemaakt voor wie er tegen wie op welke baan speelt. Er worden twee spelletjes gespeeld waarin de spelers als eerste proberen om 13 punten te gooien. Eerst wordt de 'bouchon' gegooid, waarna er wordt geprobeerd om de 'boule' er zo dicht mogelijk bij te gooien. Regelmatig hoor je iemand 'kapt hem' zeggen. Dat betekent simpelweg 'probeer op de boule van de tegenspeler te gooien zodat deze wegvliegt en je eigen boule dicht tegen de bouchon ligt', of je 'ketst' de ballen weg. Wanneer iedereen gegooid heeft, wordt er met aandacht gekeken wie er het dichtst bij de bouchon gegooid heeft. Om dat zo nauwkeurig mogelijk te meten, wordt een rolmeter gebruikt. Na twee spelletjes was het tijd voor verpozen in de cafetaria van het dienstencentrum om dan om 15.30 uur aan de twee volgende spelen te starten. Tijdens het spelen hoor je eigenlijk geen commentaar op iemand anders z’n worp en op het eind van de twee spelen stopt men steeds met een stevige handdruk.

Petanqueclub De Klitsberg staat voor iedereen open. Voorzitter Fons Valgaerts is ook blij te kunnen zeggen dat het een van de weinige clubs is waar geen lidgeld of clubkas is. Petanque De Klitsberg is een buitenport voor iedereen. Zowel de volleerde als de gewone liefhebber is er welkom. Je meld je hiervoor gewoon (goed op tijd) aan bij de petanquebanen op de Klitsbergwijk.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio