Van Horebeek strandt op één seconde van overwinning in Valkenswaard

Print
Van Horebeek strandt op één seconde van overwinning in Valkenswaard

Foto: BELGA

Gautier Paulin (Husqvarna) heeft zondag in het Nederlandse Valkenswaard de eerste reeks van de MXGP-klasse in de Grote Prijs van Europa op zijn naam geschreven. De Fransman haalde het nipt van Jeremy Van Horebeek (Yamaha), die iets minder dan een seconde later over de meet kwam.

In de zesde WK-manche van het seizoen vervolledigde Jeffrey Herlings, die voor eigen publiek rijdt, het podium. De Sloveense regerende wereldkampioen en WK-leider Tim Gajser (Honda) moest tevreden zijn met de zesde plaats. Clément Desalle (Kawasaki) is één plaats lager terug te vinden. De Italiaanse achtvoudige wereldkampioen Antonio Cairoli (KTM) werd pas negende. Yentel Martens (Husqvarna) en Jeffrey Dewulf (KTM) finishten respectievelijk als 15e en 16e. Damon Graulus (Honda) werd 23e, Ken De Dycker (Suzuki) 25e, Bryan Boulard (Yamaha) 32e en Kevin Strijbos (Suzuki) 34e.

De zege in de MX2-klasse ging in reeks één naar de Let Pauls Jonass (KTM), voor onze landgenoot Julien Lieber (KTM) en de Amerikaan Thomas Covington (Husqvarna). Brent Van Doninck (Yamaha) werd vijfde, Nathan Renkens (KTM) 25e.

De tweede reeks staat zondagnamiddag nog op het programma.